Kérdésed van?

Kérlek nézd át az alábbi kérdéseket, ha problémád merülne fel, vagy kérdésed lenne szolgáltatásunkról!

Hogyan működik a rendszer?

A Sentinel Protect egy GPS alapú lopásvédelmi rendszer (GPS riasztó) autóra és motorra. A rendszer egy, a járműbe épített jeladóból (a járművet nem kell fúrni-faragni) és a mobiltelefonra telepített alkalmazásból áll. A járművédelmi rendszer minden funkcióját elérheted okostelefonodról (Android, iOS). Miután levetted a gyújtást járművedről, a rendszer automatikusan bekapcsol. Ezután a műholdak, valamint a telefonod figyelnek helyetted és a riasztásokról értesítést kapsz telefonodra.

Pontosan mire kell fizetnem?
A rendszer az eszközből és a hozzá tartozó éves díjszolgáltatásból áll. Tehát a fizetés során az eszköz árát és a szolgáltatás éves díját kell kifizetni. Az eszköz díja növekedhet a választott kiegészítő funkciók plusz eszközigényétől, a szolgáltatás díja a választott csomagtól függ. Az árak minden esetben forintban és nettó összegben kerültek feltűntetésre a weboldalon.
Riasztás emelésre/vontatásra?

Autó esetén riasztunk, ha vontatni kezdik járműved vagy beindul a hagyományos riasztód. Motor esetén az eszközben található G-Sensornak köszönhetően akkor is riaszt az applikáció, ha például mozgatják, eldöntik, vagy ráülnek a motorodra.

Mit jelent a valós idejű nyomkövetés?

Telefonos applikációd térképén láthatod járműved aktuális pozícióját.

Mit jelent a sofőrazonosító kulcs?

Ez egy immobiliser funkció. A járműbe egy olvasó panel kerül, amihez indítás előtt hozzá kell érinteni egy RFID kulcsot (sofőrazonosító kulcs). Amíg ez nem történik meg, nem indítható a jármű. Ezzel a kiegészítővel lehetőség van arra is, hogy egy kiértékelési felületen láthassuk, hogy adott időszakban ki vezette az autót.

Minden autótípusba használható a rendszer?

Minden járműben megoldható a Basic egység beszerelése. A kiegészítő lehetőségek esetén szükséges egy egyeztetés a típussal kapcsolatban, de nagy százalékban ezeknél sem jelent problémát.

Kell mobilnet a telefonomra, hogy működjön a szolgáltatás?

A rendszer működéséhez elengedhetetlen az állandó internetkapcsolat a mobil készüléken.

Állandóan riaszt, pedig nem aktiváltam a rendszert. Miért?

A rendszerben alapértelmezett beállítás az automata aktiválás. Ebben az esetben a gyújtás levétele után a rendszer élesíti magát a megadott időkorlát után. A funkció állítható és kapcsolható a riasztó beállításai menüpont alatt.

Mindig elfelejtem kikapcsolni és amikor elindulok az autóval, elkezd szirénázni. Nincs valami automatizmus?

Android okoskészülék esetén az alkalmazás tud csatlakozni a jármű bluetooth rendszerére (például a rádióra). Ha megtörtént az azonosítás, rendszerünk felismeri és inaktiválja az alkalmazást, így hangos riasztás sem fog érkezni a készülékre. A lezárások megjelennek a riasztási listában.

Ki szereli be az eszközt?

A GPS jeladó garanciális beszereléséről országos szerelőhálózatunk gondoskodik. Kollégánk segít felvenni a kapcsolatot a hozzád legközelebb lévő szerelővel és egy egyeztetett időpontra kell vinned a járművet. A szerelés hozzávetőlegesen csomagtól függően 1-4 órát vesz igénybe. A díja szerelőnként eltérő lehet. Pontos díjazást egyeztetés után a jármű típusa és a szerelés pontos helyétől függően tudunk adni.

Mit jelent a riasztás jelblokkolásra? Mi történik, ha valaki blokkolja a GPS jeladót?
Rendszerünkben beállítható a kapcsolatvesztés figyelése. A jeladó blokkolása esetén kapcsolatvesztés történik, amit érzékel az applikáció és jelzést küld ennek tényéről.
Mire jó az ultrahangos érzékelő?

Az utastérbe való benyúlás esetén kapsz riasztást.

Mire jó a CAN BUS adapter?

Kilométeróra-állás leolvasás (hány kilométer van az autóban), fordulatszám figyelés, üzemanyagmérés (megnézheted, hogy milyen szinten áll az üzemanyag a járműben).

Van saját áramforrása az eszköznek?

A rendelt szolgáltatáshoz alapértelmezetten belső akkumulátoros eszközt adunk, amiért nem kell felárat fizetned.

Kinek tudok szólni, ha nem értek valamit?

Személyes kapcsolattartód munkaidőben áll rendelkezésre a felmerült kérdésekkel kapcsolatban. A rendszer leírását, beállítási lehetőségeit elküldjük a felhasználói e-mail címre.

Mekkora adatkeretet használ fel az alkalmazás?

Az adatforgalom felhasználása használattól függően változhat. Normál napi használat mellett is kicsi adatforgalmat bonyolít a rendszer.

20 percenként kapom a jelzéseket. Miért van ez?

Amennyiben a riasztás nem lett kezelve (lezárva), a rendszer 20 percenként ismétlődő riasztásokat küld a felhasználónak. Ebben az esetben a Riasztások menüpontban meg lehet tekinteni az aktuális lezáratlan és lezárt jelzéseket és ugyanitt kezelhetőek, lezárhatóak.

Szabad, nyitott területen állok az autóval és mégis riasztott kapcsolatvesztésre. Miért van ez?

A nyomkövető modul információ továbbításért egy GSM alapú adatkártya felel. Ha ritkán is, de előfordulhat, hogy a GSM szolgáltató hálózat frissítést vagy karbantartást végez az adott területen, ennek következménye lehet a kapcsolatvesztés, melyről riasztást indít az egység.

Honnan tölthetem le az applikációt?

IOS telefonokra az App Storeból, Android rendszerű telefonokra a Google Playből tudod letölteni. Mind a két platformon a következő alkalmazást kell keresni: Sentinel Protect.

Mit jelent a riasztás indításra?

Telefonodra riasztás érkezik beállításoktól és kiegészítőktől függően, amennyiben az applikáció aktív állapotban van. Ezek a riasztási módok a következők:
– Gyújtás figyelés
– Mozdítás figyelés (motor)
– Elmozdulás, vontatás figyelés
– Kapcsolatvesztés figyelés
– Emelés érzékelés (Auto Pro csomag)
– Autóriasztó figyelés, ultrahangos és ajtónyitás érzékelés (Auto Pro csomag)

Mit jelent a riasztás ajtónyitásra?

Telefonodra riasztás érkezik, ha bármelyik ajtódat kinyitották.

Mit jelent az indításgátló funkció és hogyan működik?

A beszerelt eszközt lehetőség van távolról vezérelni SMS segítségével (kiegészítő eszköz beszerelése szükséges, az autó önindítója kerül bekötésre). A kód elküldésével indíthatatlanná tehető a jármű és amíg nincs feloldó SMS, ebben a státuszban is marad. Javasoljuk, hogy ezt a lehetőséget csak vészhelyzet esetén használd.

Nekem kell megvennem a kommunikációhoz szükséges Sim kártyát?

Nem számolunk fel túlforgalmazási díjat, adatmegőrzési és szerver használati díjat sem. A szolgáltatás mind tartalmazza a felmerült költségeket.

Mennyire meríti az autóm akkumulátorát?

Az eszköz áramfelvétele minimális. Normál használat mellett nem befolyásolja a jármű akkumulátor működését.

Mi történik akkor, ha elfogyott a mobil adatkeretem és wifi sincs a közelben?

A rendszer aktív állapotban képes offline jelzést adni, ha a mobil készülék nem érhető el online. A riasztás tényéről sms-t küld a felhasználó telefonjára.

Mélygarázsban állok és állandóan kapom a jelzéseket. Mit tudok tenni?

A riasztó beállításainál elérhető funkció a kapcsolatvesztés jelzés. Mélygarázs esetén a kommunikáció megszűnhet, akadozhat, ezért a rendszer valós veszélyt érzékel. Javasoljuk, hogy ebben az esetben ne legyen bekapcsolva a kapcsolatfigyelés, ezzel szűrve a valótlan jelzéseket.

Több telefonon használom és nem mindig kapom meg a riasztásokat minden készülékre. Ez normális?

Az aktuális riasztást mindig az a készülék kapja meg, ahol a felhasználó be van jelentkezve. Egyszerre egynél több bejelentkezés nem lehetséges. Abban az esetben, ha készüléket váltunk, az előző telefont automatikusan kilépteti a rendszer, amennyiben egy másik telefonon belépünk.